Het proces van de Copacabana bank


1. Het ontwerp

Meubilair voor in de buitenruimte wordt soms van gerecyclede kunststof gemaakt. In het algemeen zijn dat bestaande ontwerpen waarvan de planken en balken niet meer van hout zijn, maar van kunststof. Een prima ontwikkeling. 
Maar wij keken er anders naar; “welk design kun je van gerecyclede kunststof maken dat moeilijk te maken is van hout, staal of beton?” En zo ontstond de Copacabana bank. Een bank met bijzondere eigenschappen:

  • Uniek uiterlijk
  • Nauwelijks onderhoud nodig
  • Lengte is onbeperkt en krommingen zijn mogelijk
  • Bij einde levensduur kan de bank worden ingeleverd en worden alle materialen gerecycled en opnieuw gebruikt.

2. Uitwerking van het ontwerp

Het ontwerp werd getest op voldoende sterkte, het ontwerp werd verbeterd en er werd een slimme manier van montage ontwikkeld met bamboe hout.

3. Fabricage van het bankprofiel

Lankhorst Mouldings, een bedrijf dat sinds 1975 van gerecyclede grondstoffen innovatieve producten maakt, gaat de bank-profielen leveren. Zij maken een geavanceerde matrijs waarin de gerecyclede kunststof omgezet wordt in de bijzondere profielen voor de Copacabana bank.

4. Afronding van het product

Brainport Assembly, een sociale onderneming met een personeelsbestand welke voor 70% bestaat uit mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt, maken er een kant en klaar product van. De profielen worden afgewerkt en aan elkaar gekoppeld tot een fraaie bank. Deze Copacabana bank maken ze klaar om te plaatsen!

5. Het hele proces van de Copacabana bank

Stiels werkt hard aan toekomstbestendige hoogwaardige producten en diensten voor in de openbare ruimte.
Samen met onder andere Godfried de Graaff, Lankhorst Mouldings, en Brainport Assembly werken wij aan een circulaire economie. Zoals de designbank van gerecycled plastic. Daarnaast werken we aan de toepassing van materialenpaspoorten en kunnen zelfs bijv. oude parkbanken op locatie een nieuw leven geven. 

De prijs van de Copacabana bank kunt u vinden op deze pagina.

Wilt u graag een Copacabana bank laten plaatsen, laat het ons dan weten.